gossanna

Härlig helg!

Lönen ordnade sig så jag kommer att få den till veckan, jag som gjort fel i utstämplingen när jag gick på semester. Gör aldrig om det misstaget igen kan jag lova =) först fick jag pengarna i handen och skulle sätta in dom själv på banken, men när jag kom dit så tar dom jävlarna inte imot pengar längre, men hallå va fan ska man med en bank till???? jaja det ordnade sig iaf.
 
Fick låna pengar utav mamma så jag och milia fick komma iväg på vårat äventyr iaf =) åkte på aqua nova med milia och var borta hela lördagen, så kul att hiita på något med bara ett barn ibland, vi åkte rutschkana och sprang upp och ner i vattnet i 1,5 timme sen va milis nöjd och jag med =) efter det åkte vi på kupolen och fikade, kollade lhar jag plockat medite smått på kläder till barnen inför vintern. Mycket fint och mycket jag ville köpa, men kunde inte nu. På mcdonalds hade dom ansiktsmålning men milia ville bara ha två hjärtan i ansiktet så det fick hon =)
Det ända hon begärde på hela dagen va en klänning för 49 kr och en glass för 10 så hon fick sin vilja igenom denna gång =)
Passade på att månadshandla på Ica maxi när vi ändå va där, det spöregna när vi kom dit så vi va alldeles dyblöta när vi handlade så man blev lite smått frusen. Ville skynda mig med det så jag hann in på hästsportaffären innan dom stängde, köpte delta så jag kunde börja använda pelhambettet någongång, köpte även ett rejält svettäcke då jag fick ett bra pris på det.
 
Sen va vi nöjda med dagen och åkte hemmåt igen.
 
Bruna red jag fredag eftermiddag, mormor va barnvakt åt milia och jag tog med mig astrid på en skogstur. Några bockar fick jag känna på men lite galopp blev det även =) hon har lagt på sig lite nu när hon fått tagit det lugnt några veckor så hon tycker säkert att det är lite jobbigt också. Va iaf ganska nöjd med henne.
På lördan när vi kommit hem från Borlänge drog jag iväg på en ganska lång tur till en väg som jag red mycket när bruna gick vid jenny, Påvägen dit är det perfekt uppvärming när man kan trava och skritta om vart annat. När vi kom fram så är det en ganska lång bit med en backe lagpm brant så där satt jag igång henne i galopp, för första gången så tyckte jag mig känna att hon bara ville iväg, hon var nästan överladdad och exploderade med både bockning och galopp samtidigt. Hela vägen är backig så det var perfekt att både galoppera och skritta och trava. Lite tempoväxlingar fick jag till, men mest fokuserar jag på att få in en bra galopp och att få igång henne i galopp =) Den turen va iaf den roligaste på länge och det tror jag bruna tycker också.
 
Idag så har jag plockat med barnkläder IGEN, men denna gång hoppas jag är den sista. En arbetskamrat ska kolla på dom imorgon och se vad hon ska ha =) skönt om jag kan bli av med det mesta iaf.
Dom större storlekarna har jag lagt ihop i olika paket och ska sätta in på tradera bara kamera batteriet är färdig laddat. Efter det tog jag tag i dagens ridning då det faktiskt blev lite uppehåll i regnandet.
Hade bestämt mig för dressyr i paddocken, det var alldeles för länge sedan. Tyckte hon kändes jättefin redan från start. Tog gramantyglarna bara för att hålla huvudet nere, tyckte själv att hon jobbade mycket bättre. Josse kom och hjälpte mig. Bad henne lägga ut en bom på marken för att kolla om det gick bättre att fatta galopp då, men det blev det inte, hon tjurade ihop totalt  och började bocka och sparka, sen vägrade hon trava. Josse fick ge mig longerspöet som ligger där, lite långt och bökigt men det funkade, behövde inte använda det mer än ett par gånger så slutade hon jävlas, dock sparkningar och små bock fortsatte hon med, men tillsist fick jag till det bra i båda varven och jag var super nöjd. Har kommit på lite nu hur jag ska göra, det är bra att ha någon på marken som är kunnig och kan säga till lite hur man ska göra, själv försöker jag bara att hålla mig kvar =)
Efter det travade jag av henne, hade henne utåtställd för att försöka få till bogen i vänster varv som gärna vill flyta in och föstöra, tyckte det funkade bra i båda varven och ska fortsätta den vägen =) är hur som helst sååå nöjd med henne efter denna dag, att vi kanske äntligen kan komma igång riktigt vore kul.
 
Sen har jag plockat med tvätt och nu sitter jag här och myser och väntar på att Livia ska komma hem så familjen blir återställd =)
 

WTF!!!!!!!

813 kr ynka 813 kr är vad som står på min lönespec att jag ska få denna månad, skit ner er, stämmer detta säger jag upp mig imorgon. Räkningar på ca 9000 och en lön på 813 kr det kan aldrig gå bra............ Blev så less när jag fick se det att Bruna fick vila idag.
Kommer nog inte att kunna sova gått i natt, imorgon bitti ska jag genst gå in på kontoret och höra vad som gått snett, för fel är det iaf!!!!!!
 
Nä vi får väl se om jag återkommer med glada besked imorgon eller ej.
 
 

Första ridturen...

...på över en vecka =)
det var allt bra härligt att äntligen få sitta på hästryggen. Tog dressyr sadeln och det nya raka bettet, satt kameran i Livias händer och ja korten va inte mycket att lägga ut här men hon är allt go som försöker iaf =) fick radera en hel del. Men åter till ridningen, dom första sekundrarna kändes inte alls så speciell och allt va ungefär som vanligt, sakta men säkert så började hon känna efter själv och märkte no till sin förvåning att det mesta var enklare nu =) hade ganska lösa tyglar i skritten och lät hon få gå hur hon ville, tillsist bad jag om trav, vilket hon var tveksam till, till en början var hon sur sen kom hon på att det va kul igen och ville bara framåt, inte alls så farligt som det kan varit, en vända verkade hon nästan vilja galoppera =) wiiiee kul att det gick så bra. lite ofokuserad kanske men ändock så duktig och jag känner just nu ganska stor skillnad, hoppas på att det blir bra nu och att vi kan komma vidare, är helt övertygad om att hon kommer att bli jättefin bara vi kan komma vidare och hon ger sig med tjurigheterna.
 
Kanske blir det bra nu kanske inte............
 
Efter ridningen kom världens spöregn så bruna fick stå inne och äta lite hö någon timme sen fick hon komma ut igen, jag och flickorna åkte till fotbollsplan för livia hade träning.
Första matchen jag fick se och jag lär säga att hon är duktig, springer iaf efter bollen numer =)
På slutet krockade hon med en utav lagpolarna och då blev det lite gråt. Plockade ihop alla bollar sen drog vi hem och duschade oss varma efter regnet och stoppade i oss lite middag.
Jätteduktiga flickor som faktiskt åt upp all mat. Hade köpt en ny bok på Ica idag som dom fick höra ikväll. Nöjda töser som får höra avsnitt 2 imorgon =) sen blir det nog ett uppehåll i den biken över helgen då Livia ska med mormor och morfar till moster och kusin Tindra.
Milia får stanna hemma med mig och Joel. På lördag tänkte jag ta med mig Milia tll Borlänge för lite shopping, det var allt för länge sedan, hoppas bara ¨på att lönen räcker till det =/
 
Nä nu ska jag sova imorgon väntar ännu en jobbig dag i pizzapacken L50010

Igångsättning!

Japp idag började jag igångsättningen av Bruna, började med att tömlöra.
Till en början va hon väldigt ofokuserad och sprang mest på, mest för att leo va påväg till transporten och dom sprang för att regnet började ösa ner såklart =) då blev det jobbigt då hon inte visste vad som skulle ske.
Men när han hade åkt så blev hon mer fokuserad och sket tillochmed på en gång, vilket hon aldrig gör annars =)
 
Det verkade som att hon kände efter mycket och hon såg ut att vara förvånad då allt gick så lätt, hon böjde sig och slängde med huvudet åt alla håll som om hon ville testa allt =) tillsist fick jag henne fin i vänster då bytte jag till höger och när hon var lugn och tillfreds så avslutade jag.
Är jättenöjd med henne och imorgon ska jag sätta mig upp för första gången på en vecka, ska bli spännande.
Det blir bara en kortis och mest skritt men det ska bli skönt att känna efter lite.
Livia ska på fotboll så dels därför blir det ett kort pass.
 
Efter bruna så åkte vi en sväng med faster hanna så hon har fått körkort idag =) stort grattis till hon!
Barnen hade heslt velat åka mer men vi fick lov att äta middag. Sen lite tv och dusch, godnatt saga och en massa pussar och kramar så vart det lugna gatan här hemma =)
Snart dax för mig att sova också.
 
Gunatt

Regnet bara öser ner!

Ja det kändes inge vidare alls att ta ut bruna nu på morgonen. Men hon verkade vara lugn och tyckte det va skönt att duscha =) själv ska jag käka frukost och dra iväg till jobbet. Trevlig dag på er

Veckan!

Sorry för denna dåliga uppdatering. Bruna fick ganska lång vila, körde henne fredag sen vila lördag och söndag. Tog tag i galoppen på måndag och tisdag, hon fortsatte med sina bockningar och var allmänt sur och grinig men galopperade ibland, tror jag fick känslan av att hon ville men inte "kunde".
På onsdag löshoppade jag henne och då galopperade hon utan bekymmer, dock var hon väldigt sur när jag pushade på så hon sparkade mot mig några gånger (gillas ej).
Då va jag orolig att det kanske va sadeln hon inte gilla.
Men det visade sig på torsdag då kiropraktorn kom att det var tre ryggkotor som var förskjutna precis vid sadel läget så varje gång jag satt på min tyngd i sadeln så har det gjort ont, förhoppningsvis är det därför hon bockat. Han trodde det iaf, ingen sadel såg ut att sitta dåligt och det känns ju bra. Han sa även att det inte va någon gammal skada utan det var knappt en månad gammal och det stämmer ungefär med när hon började bocka.
 
Jag tror inte att det kommer bli bra med bockningarna nu på en gång men man kan ju alltid hoppas på att det blir bättre nu så vi kan börja jobba riktigt igen =) Längtar så mycket efter att rida nu.
 
Än så länge så skrittar vi och ska då göra det ända tills onsdag sen börjar vi med lite trav så får vi börja långsamt med igångsättningen =)
Föresten så har jag inte suttit på henne än utan jag har kört rockard, tömkört och gått med hon.
 
Idag tog vi en väldigt kort promenad då det var så mycket flugor som hängde efter oss och jag var dum nog och trodde att det skulle gå bra att leda henne med enbart grimma, det misstaget gör jag inte om, hon trodde att hon fick göra som hon ville =) det vill säga gå och käka, hugga tag i grenar och strosa omkring på sitt eget lilla vis, självklart säger jag ifrån men det gör ont i handen när man måste slita så!
 
Efter promenade så tog vi en cykeltur till Josse och Alvar, fikade och försökte prata av oss lite, inte så lätt med fröknarna bus i närheten =) sen drog vi hem för lite kvällsmys innan nattning =)
 
 
Bjuder på en bild med min dubbelhaka, men det är väl ändå Bruna ni ska kolla in =)
 
Nattinatt

Läger Mora V.26

Jaha lite bilder från lägerveckan kan jag bjuda på. Hade inte så många så det blir bara fyra. Resten finns på film, ska försöka lägga ut dom på youtube tänkte jag!
 
Bland dom första dagarna, markarbete, här har hon nog gjort klart sitt och är ganska lugn faktiskt =)
 
Ja vi hoppar ganska långt nu, gör oss iordning för dressyrtävlingen, som jag inte hade tänkt ställa upp i alls då jag kände att vi inte va redo för det. Men nu ångrar jag det inte =)
Finns film även från det men läggs ut på youtube senare.
 
 
Hopptävling. Sista dagen va det hoppning. Vi hoppade 30 cm och 50 cm. Första rundan felfri och andra 8 fel.
Det är inte lätt med en häst man måste lugna ner efter varje hinder =)
Efter denna vecka åkte vi iaf hem med en vit och en blå/vit rosett och en massa nyttigt i bagaget så jag är super nöjd och längtar så fruktansvärt till nästa års läger =)

Listig!

Ja som rubriken lyder så försöker jag vara lite listig och tänka på ett annat sätt när det gäller bönan.
Red ut i sandåsskogen idag ihop om att kunna lista ut ett sett att få henne att trava och galoppera med hjälp av skänkeln, läste någonstanns att i vissa fall måste man låta hästen tro att det är dom som bestämmer trots att det i själva verket är du som gör det =) gjorde så i traven, gav henne en lätt hjälp med skänkeln och fem sekunder senare travar hon, hon tror att hon bestämt och jag får min vilja igenom. Dock gick der inte alls lika bra i galoppen utan där är det mest bock, men om jag ger henne skänkeln så bockar hon sen ger hon sig iväg sen bockar hon och sen ger hon sig iväg och då kan det vara bra sen, så man kan väl säga att jag bestämmer lite där men låter henne tro att hon bestämmer =) hänger ni med? Jajja jag har bestämt att fortsätta rida ut denna vecka, förhoppningsvis blir det bättre annars blir det sämre =)
 
På torsdag ska hon iaf få kollas igenom av en kiropraktor är det tänkt så då vet jag om det skulle vara något fel, förhoppningsvis då =) men jag tror att det är mest tjurighet. Vi har ju faktiskt galopperat en hel del idag =)
 
Barnen lämnade jag iväg vid 11 och det kändes lite konstigt och ensamt men det blev bra bara jag fick sätta mig på hästryggen =) tog en springtur med vovven efter det också, så jag har då fått träning idag iaf =)
 
Fredan körde vi rockarden en vända, sen kom det folk hit så vi drack lite vin och hade det mysigt i ladan =) lördag hade jag jordens huvudvärk, tror att det var vinet faktiskt, men kom på bena senare, vi plockade blåbär sen tog vi det lugnt resten av kvällen, söndag plockade vi också bär och va ner och sålde dom senare, dålig förtjänst tyckte jag som kämpat så jag hade ont i ryggen, men vi fick iaf ihop så att vi kunde åka och kolla på trollbrölloppet så det var ju bra.
Barnen tyckte det vara jätte spännande och var duktiga och satt still hela tiden =) kom hem sent, barnen kom inte i säng fören kl 23 så dom vakna efter 9 idag, skönt med sovmorgon visserligen =)
 
Nej nu ska jag dra på jobbet

Vilodag!

Bruna fick vilodag idag, hade tänkt ta rockarden och barnen med men livia följde med en kompis hem direkt från dagmamma så jag kände att jag inte kunde sticka iväg då =)
Istället blev gräset klippt, vilket var behövligt det med =) Får ta rockarden imorgon istället.
Men först åker jag upp till malungsridklubb och kollar på millan då hon ska tävla!
 
Få se vad helgen annars har att erbjuda, men först 6 timmars jobb =)
 
Bye bye

Less......

Ja vi tar det från början........
 
Jobb först till halv 3 sen hade jag redan bestämt mig för att det skulle bli vila idag för Bruna då det regnade och jag tänkte kolla hoppningen med RGB, va riktigt taggad och köpte chips åt mig och barnen så vi kunde mysa riktigt =)
men när jag slår på tv får jag se att RGB hoppat av, ååhh va besviken jag blir, självklart gjorde han rätt val men jag vart besviken för jag hade sett framemot det. Barnen fick dock mumsa lite chips då jag redan lovat (tillhör inte våran vardag att äta chips annars, men man kan ju få lyxa till det ibland)
 
Jag tänker om och blir sugen på att rida iaf då vädret verkar bli bättre, laddar upp min fina tjej med röda lindor på alla fyra + ett rött chabrak, bara för att jag ville känna mig proffsig =) tar dessutom det tredelade bettet då jag vill testa om det funkar bra i ridningen numer. Länger stiglädrena ett hål för att kolla om stövlarna inte ger skav och det blir mycket bra. Till en början går det ganska bra att rida, hon är lite het men får till det ganska bra ibland, sen börjar hon bli sur och då går hon ner i tempo och då måste jag driva vilket hon absolut inte gillar, bock på bock blir det varje gång, drygt som sjutton då det ställer till det som bara den. Igentligen tror jag att vi får vara ganska nöjda där men jag vill såklart hitta tillbaka till känslan jag hade sist då vi fick till det bra direkt och kunde avsluta utan en ända bockning, men då jag inte får till det så fortsätter jag, vilket resulterar i att hon blir ändå surare och jag får inte igång henne i trav, bankar smackar om vart annat kämpar så jag blir alldeles svettig, blir såååå less att jag tillsist ger mig då jag fått henne att trava ett steg men inte nog för att jag ska känna mig nöjd med det. Har iaf bestämt nu att jag ska lägga ner för ett tag, vill inte lessna ur helt och vill framförallt inte att hon ska göra det så jag får hålla igång henne med körning och lite tömkörning för att behålla galoppen också.
Får bli så ett tag framöver så får vi se om det kan hjälpa oss en bit på vägen.
 
Efter ridningen kom faster hanna och moritz hit för att hälsa på, underbart att få träffas igen. Barnen fick godis och kitty glasögon och väska =) själv fick jag choklad och en vinare som ska drickas upp på fredag =)
Faster Hanna fick läsa godnatt saga för barnen sen somna dom.
Själv satt jag mig här efter att dom gått hem. Ska väl snart ta in surstina och ta en dusch. Jobb imorgon igen!
 
Nattinatt

Dålig dag idag!

Ja mitt humör är inte på topp idag, känner mig trött både fysiskt och psykiskt. Borde kanske vila mer
men så fort jag kommer hem och ser att vädret är skapligt så måste jag vara ute. Jag tar igen vilan när det blir dåligt väder ute sen =)
Förutom mitt dåliga humör har dagen flytit på ganska bra igentligen, jobbet sådär men dagen går fort när det krånglar =) när jag kom hem så gjorde jag iordning Bruna för tömkörning och körde igenom alla gångarter utan problem, i höger galopp vart det en och annan bock men annars var allt bara bra, en vända ville hon bara galoppera utan att jag sa något =)
Tog tredelade bettet idag och tyckte det funkade ganska bra, testade även inspänningstyglar men kan inte säga så mycket om det då jag inte spände dom så mycket, får prova mig fram lite mer där!
 
Efter det fick barnen cykla medans jag och vovven sprang.
 
Sen vart det middag, dusch och läggning av barnen och nu sitter jag här framför datorn i soffan och slappar ett tag innan bönan ska in för natten =)
 
Höres!!!!!
 

Uppdatering!!

Kan kanske behövas
Ett helt år sen sist nästan tror jag bestämt.
Stallet blev klart och Bruna fick flytta hem utan Balder, fick ny hyresgäst.
Grannen ville flytta hästen närmare och det kändes som ett bättre alternativ för
min del då Lovisa ville flytta Balder hem till Nås inom en snar framtid.
Dessutom så blev det bättre på många sätt då jag får mer hjälp när Astrid bor bara 20 m bort =)
Dom har stått tillsammans i snart ett år och allt går toppen bra, i början delade dom hage men det funkade
inte när vintern kom, dessutom fick Bruna börja med fri tillgång i ett småmaskigt hönät som
har funkat väldigt bra för hennes del. Hon blev lugnare och mer tillfreds och helt enkelt
en härlig häst.
Träningen går upp och ner hela tiden, från att ha älskat att galoppera till att inte vilja galoppera, åtminstone inte
när jag vill =/ bock bock bock blir det tråkigt nog. Ska kolla upp henne
inom en snar framtid men har svårt att tro att det skulle vara något allvarligt då hon kan galoppera i
hagen och när jag rider ut så galopperar hon hur mycket som helst så länge jag inte bestämmer det,
idag hoppade vi lite och då galoppera hon också så jag tror det är skänkeln hon är sur på,
vi får se hur det löser sig i framtiden.
Traven har blivit jätte bra iaf, balansen och formen blir bättre och bättre så där är jag nöjd =)
 
Flickorna växer som vanligt, Livia fick hål i öronen och är super stolt över det =) kusin tindra tog också hål samma dag så nu är dom så fina så =) och Milia cyklar numer utan stödhjul vilket är hur skönt som helst,
så idag tog jag med vovven och barnen med cykel så jag fick springa lite, det va skönt.
Det vart inte så jättelångt då Milia inte orkar cykla så länge men jag har iaf fått springa och det blir väl längre och längre för var dag som går hoppas jag =)
Denna veckan går dom hos Anita men nästa får dom börja hos Trude igen.
Lättsamma barn som aldrig klagar över att få åka till olika dagmammor och trivs med det mesta =)
 
Lovar att bli bättre på uppdatering nu!