gossanna

8 hela långa veckor!!!!

Ja så lång tid ska det tydligen ta att få min nya ridhjälm =/ hmm jaja det får väl gå. Mer om den får ni veta då den kommer, jag hoppas iaf att jag blir nöjd =) Ja sen till uppdateringen då som inte är den bästa. Tränade mycket galopp förra veckan och jag tror att det har gett lite resultat iaf =) Ulvik fick springa runt säla nästan varje dag =) Hade tagit ledigt på fredagen så då blev det en långpromenad med pållarna. Lördag va det meningen att jag skulle ha ridit för Anna men då det inte blev av så tömkörde jag istället, gjorde många galoppfattningar och det gick strålande. Söndag blev träningen också inställd så då blev det en barbacka tur tillsammans med resten av familjen, inge galopp bara trav. Livia red barbacka på Ulvik och ramlade av, slog sig bara på armen så det gick över snabbt. Måndag hade flickorna skidträning så hästarna fick vila. Blir helt faccinerad över hur fort flickorna har lärt sig åka skidor, jätte duktiga och åker själva både upp och nerför backar =) snabba är dom också. Idag blev det dressyr för brunas del, får henne väldigt fin i traven numer, svårt med ställning i höger varv och vill gärna skjuta in bogen men i galoppen däremot går det strålande i höger, svårt med fattningen men det får vi öva mer på. Väldigt lugn i båda varven tycker jag, däremot blir hon stressad efter galoppen och har svårt att komma till ro igen i traven, men mer träning så kommer det att gå bra oclså. Tjurade ur och vägrade trava en gång och det var när jag ansåg att hon inte skulle få springa iväg i fattningen så avbröt jag och då ville hon inge mer alls =) Avslutade när hon var lugn i båda varven. Sen tog vi med Ulvik och mamma med vovve på promenad genom sandåsen, Livia red såklart och det gick bra, mycket trav =) Imorgon ska jag klippa mig så hästarna får vila även då men på torsdag kör vi på igen =) tömkörning blir det nog då. Ska sova nu om jag ska upp kl 4 inatt!

Wekend!

Hade skrivit ett inlägg i lördags men det syns inte så jag får uppdatera nu då. Tog med flickorna upp till hunflen för lite slalom åkning på förmiddagen i lördags. Joel va borta på rally hela dagen så vi hade dagen för oss själva. När vi kom hem så åt vi lite mat sen tog vi hästarna på en tur i skogen, dom fick pulsa i snön längs skoterspåren. Upp och ner för backar så det vart bra träning =) Väl hemma så kom Joel hem också, åt god middag och myste mest hela kvällen =) Söndag tog jag ut bruna på en dressyr tur på åkern, skulle jobba med galoppen och tänkte att det var ju jätte bra att vara där det fanns snö så hon fick jobba hårt =) gick sådär, vänster är inga problem, men höger är svårt vill helst inte fatta alla utan tar gärna vänster. Dessutom ställer hon sig åt vänster och skjuter ut bogen åt höger så jag får jobba jätte mycket med höger. Känns som att höger armen ska gå av då hon år så stark där. Känner att jag hänger mig rejält så jag måste fixa ett tränings tillfälle för Anna så jag får lite råd. Tillsist gick det skapligt då gav jag mig. Inte helt nöjd direkt men men... Fixade foderhäcken igår så jag fick in höet i den. Blev riktigt nöjd faktiskt =) Idag kvällsjobb, tog en promenad runt säla innan barnen åkte till trude. Livia red på ulvik och milia i vagnen. Längesen jag gick den vändan så det var riktigt kul =) Sen vart det back träning för brunas del. Skrittade först, sen trav genom hela sandåsen sen skritt 4 ggr upp för en tvär backe i sandåsen. Sen galopp tillbaka i sandåsen och in i sköldhagen, galopp uppför backarna där, sen ner för en brant backe och 4 ggr galopp uppför samma backe sen galopp tills vi kom till storholns vägen där blev det skritt tills vi kom in på en mindre bilväg där blev det trav och sen ut på samma linda som vi träna galopp på i söndags, ville träna höger galopp så det blev några fattningar sen skulle hon travas av, det fick bli på åttvolter, stressade iväg och körde upp huvudet i höger varv och drar sig åt vänster. Men mot slutet var det helt ok så då gav jag mig =) Nu jobb sen får vi se vad som händer imorgon =)

Hoppning!

Ja det var ju hoppning igår och såhär i efterhand är jag på det stora hela ganska nöjd. Det känns som att jag blivit mer krävande och vill att hon ska utvecklas mer och snabbare, men nu står vi still och det måste jag finna mig i. Det var ett ganska hårt pass igår, travbommar som hon hatar men dock nyttigt, studs, oxrar, kombinationer och serier ja det är mycket för henne och det vet jag. Sista gången vi red banan så gick serien med studs, språng, räcke, språng, studs så bra att jag helt tappade fokus på dom andra hindrena. Vägar är vi urdåliga på och jag med min kassa sits gör inget bättre, dessutom får hon för sig att tjura ur och då är det inte kul. Att jag dessutom känner mig stressad genom banan gör.inte saken bättre. Jag måste verkligen försöka tagga ner annars kommer bruna aldrig att bli lugn. Med det vill jag bara säga att vi måste träna mer och tävlingar är inget vi kommer ut på på bra länge, synd nog. Vill att hon ska få tillbaka bjudningen igen och att hon inte tvekar och försöker springa åt sidan som hon ofta gjort. Hur som så är jag någorlunda nöjd och jag vet att hon jämt gör vad hon kan, men att hon inte orkar ända fram jämt.

28 år och "oskuld"

Ja inom heltidsarbete iaf =) Fyllde år igår och började samtidigt med heltid, känns helt ok faktiskt, igår va jag ganska trött och sliten men jag är ganska säker på att jag hade varit det om jag jobbat bara 6 timmar också. Dagen var helt enkelt urusel på alla sätt. När jag äntligen fick komma hem så stack jag ut direkt för att tömköra bruna, hon va så fin och jobbade jätte bra i både skritt och trav. Jämt tempo plus att hon lyssnade på direkten =) helt enkelt underbar. Sen va vi på skidskoj med flickorna i Vansbro. Lär säga att flickorna va jätte duktiga då dom stod ut med att ha skidorna på en hel timme och behålla tålamodet =) Idag gick arbetsdagen betydligt mycket bättre, kanske för att jag jobbade med folk som är lite mer invanda i arbetet. Efter jobbet tog jag ett dressyrpass med bönan. Jobbade med ställning på volt i skritt och trav, ställde henne utåt i höger varv då det är hennes svåraste varv. Gjorde serpentiner med volter i precis som på Anna träningen sist. Hon verkade tycka att det var lite jobbigt emellanåt och försökte dra iväg men det var bara att jobba på =) tillsist fick jag henne mjuk och följsam då gav jag mig. Har varit lite bortskämd dessa dagar då Joel varit hemma för att han är förkyld, imorgon ska han dock till jobbet igen. Då tar vi en långpromenad med alla hästar och barn =) Nu blir det snart sängen för mig känner jag =)

Urkass uppdatering!

Ja jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Allt går bara bra, har inte blivit så mycket ridning senaste veckan pga sjuka barn så jag har inte kunnat vara ute så mycket. Ett dressyrpass på måndag iaf som gick sådär, försökte göra samma sak som på Anna träningen, men kunde inte sitta ner i traven då hon va som en fiol sträng, tog galopp istället och där gick det super =) sen trav igen och då gick det mycket bättre. Tisdag vila, onsdag tömkörning och torsdag vila pga att hon inte gick att få tag på i hagen, hade ingen större lust att fortsätta "jaga" henne då jag kände att jag bara blev på dåligt humör så då fick det vara, tog en långpromenad med vovven som förövrigt blivit 7 år i veckan =) fredag tömkörning. Lördag stod jag och mamma i kiosken i hunflen och flickorna var med i slalomskola, va borta hela dagen så det fick bli en kvällstur, mest trav och skritt =) Idag fick det bli en galopptur efter risåsvägen, gick sådär, det va ganska spårigt där och jag försökte hålla henne mellan spåren där det fanns snö men hon har lite svårt för det. Dessutom ville hon gärna ha huvudet åt vänster och skjuta ut bogen till höger så det fick jag försöka jobba med. Får inte till höger galoppen ute på rakt spår men vet inte om jag ska bry mig om det så mycket än. Får höra med anna nästa gång jag rider för henne. Efter ridturen så tog hela familjen en promenad på älven. Livia red på ulvik och det gick så bra. Jag får hjälpa till.och driva på och sen vända på han då han helst vill gå hemåt igen. Båda hästarna har blivit lite småtjocka då ingen av dom fått så mycket motion. Måste försöka hinna med mer i veckan. Ska väl bli tömkörning, långpromenad, dressyr och hoppning för brunas del iaf. Ulvik ska.motioneras som vanligt med Ridning och kanske lite bob dragning. Nu ska jag ta och vila lite innan ponny akuten. Imorgon börjar jag min första dag på 100 % ska bli lite spännande faktiskt. Fyller dessutom 28 imorgon. Ha en trevlig söndag kväll!