gossanna

Underbara Häst!

Ja nog är hon allt en dröm att rida just nu.
 Hoppningen gick super och vi har utvecklats så sjukt mycket på kort tid som verkligen märktes idag.
Det var fem hästar med och jag trodde nog att Bruna skulle tycka att det vart lite stressande inne i lilla ridhuset, men ack så fel jag hade, hon brydde sig inte alls.
Vi värmde upp med trav över bommar, sen skulle vi galoppera efter fyrkantsspåret i vardera varv, trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde =) några små kickar fick jag känna på annars inga större bekymmer =)
 
Sen började vi med en oxer som va ca 60 cm och vi tog den itrav med galopp efter. Snett bredvid va det också en oxer som vi trav hoppade över och galoppera efter. Sen hade hon ställt ett kryss på en volt som vi tog i både galopp och trav =) sen hela banan två gånger. Kämpigt men så kul =) hon bjuder verkligen och det finns ingen tvekan om att hon ska över och det är så fantastiskt kul!
 
Längtar som bara den till nästa hoppning =)
 
Imorgon får hon vila sen ska jag köra på i helgen så får vi se hur det blir nästa vecka då det är älgjakt så vet jag inte hur jag kommer hinna, förhoppningsvis så blir det en ganska kort vecka med jakt så kanske hon inte behöver stå allt för länge!
 
Nu är jag slut i kropp och knopp så det är dax att lägga sig!
Kram på er

Dagens!

Det fick bli longering för Brunas del idag, Endast trav och skritt då jag inte gillar att galoppera på åkern när jag longerar, hon halkar så mycket nu när det är blött i backen. Är rädd att hon ska göra illa sig rejält.
Iallafall så skötte hon sig fantastiskt bra, sökte sig neråt idag också och verkade tillfreds med det =)
 
Efter det så tog jag en promenad med barnen och flickorna, gick upp till Sicko och gav han kvällsmat, stackarn vart så besviken när vi gick ifrån han så han skrek som ett litet barn =/ känge att mamma hjärtat nästan gav vika och ville gå och hämta han =) men c & c kommer hem idag så han fick stanna!
Ganska skönt att bara ha en hund faktiskt =)
Sen gick vi hem igen, åt mat, duschade och läste saga =)
 
Imorgon blir det hoppning i ilbäcken, det ser vi framemot =)
 
Nu ska jag se lite greys innan läggning.

Åkern!

Idag blev det ett dressyrpass på åkern bakom vid mamma och pappa. Hade absolut inga större förväntningar innan men tänkte att jag skulle göra som på Anna träningen och se om hon blivit nå bättre.
I början va hon otroligt kinkig och små sparkade lite med bakbena då och då och stretade emot, även i skritten, men tillsist så blev hon mjuk och bogen kom på rätt plats, kom igång i trav, körde med vänster och byta höger varv och det gick jätte bra. Körde lite på rakt spår och det gick bra även där.
 
Efter ett litet tag så började hon söka sig ner och höjde ryggen och blev riktigt lugn och följsam, blev lite segare i traven i vänster varv då men tror nog att det kommer så småningom. Gick riktigt bra i båda varven och jag va så lycklig när jag va klar =) känns som att vi kommer några meter i utvecklingen för var dag nu =)
Ingen galopp idag då jag la fokus på ställning och trav istället. Dessutom vill jag inte galoppera på åkern då hon tar så snäva svängar.
 
Efter det fick Milia rida, hon va så lycklig över att få sitta på hästryggen, ville inte alls kliva av =) Livia skulle först rida men sen ville hon inte det ändå, hon är nog fortfarande lite rädd sen förra gången hon hade ridlektion, hoppas på att det går bättre på fredag bara.
 
Flickorna fick hjälpa till med att ta bort lindorna och borsta. Sen tog vi en liten promenad med gibbe.
 
Nu sover flickorna och det ska väl inte stå på fören jag gör det heller. Men först lite läsning i körkortsboken =)

Dagens!

Jobbade först till 14.30. Men direkt när jag kom hem så tog jag in Bruna och borstade henne rejält och förberede henne för rockard tur med flickorna och gibbe på släptåg =)
Det vart en lugn skrittur på ca en halvtimme, kanske mer kollade inte tiden riktigt. Tar bara på småvägarna här hemma nu då det kommer så mycket stora långtradare på stora vägen, Gillar det inte riktigt när man kör vagnen så jag tors inte göra en chansning.
 
Hur som så var det ganska kallt att sitta i rockarden så det blev middag och dusch direkt när vi kom hem =) gick sedan med hundarna så dom är klara för kvällen. Flickorna fick kolla på lite tv innan natten, sen saga och läggning.
 
Blev tyvärr ingen hoppning idag heller då Anna inte kunde, men den är flyttad till torsdag så jag hoppas bara på att få barnvakt så jag kan vara med =)
 
Nä nu är det dags att göra ett litet test i körkortet =)