gossanna

Sorry!

Just nu prioriterar jag att läsa BE kort när jag får en sekund för mig själv så både datorn och bloggen blir lite åsidosatta =) men jag ska ta och uppdatera er om läget lite.
 
Förra helgen red jag ett dressyr pass för Anna, det var meningen att stefan skulle komma och hålla clinic hela helgen så jag skulle ha ridit för han både lördag och söndag, men då han inte kom så hörde jag med Anna om inte hon kunde hjälpa istället och det ville hon =) hur som så hade jag bett henne om att få träna galoppen så hon fick se med egna ögon vart problemet satt. Hon såg direkt att det var den där jäkla bogen som spökade så vi fick börja med att rida på volt i vänster varv och jag skulle hålla henne ställd åt vänster samtidigt som jag skulle trycka med vänster skänkel för att få ut bogen och ja jag fick kämpa och hon gav med sig flera gånger men kom tillbaks i läge och jag fick göra samma procedur igen, Efter ett tag tog vi trav och jag skulle sitta ner och jäklar vad bra det gick när hon faktiskt jobbade riktigt och slappnade av, sen skulle vi rida i en åtta så jag skulle rida ut i höger varv, jag skulle fortfarande ha fokus på vänsterskänkel men ha henne mer raktställd i höger varv, efter någon gång så funkade det också bra =) när vi hade gjort det ganska länge och vi även hade skrittat lite så skulle vi testa galoppen i båda varven, först vänster, hon tjurade ihop och sparkade lite men efter ett tag så gjorde hon en riktigt fin fattning faktiskt, saktade ner till trav och gjorde en till då gick det bättre. Sen tog vi höger varv och lika där, hon tjurade ihop och jag fick kämpa ett bra tag innan hon gav med sig och gjorde en super fin fattning och en fin galopp så Anna glömde säga till mig att sakta ner =) hon tyckte det såg så fint ut och örona kom framåt direkt när hon hade fått in rytmen så galoppen är inget problem det är fattningen. Men Anna tror det kommer bli bra snart bara jag får till vänster bogen riktigt =)
 
Så nu ligger fokuset där även när jag är ute och rider så jobbar jag med att få henne både vänsterställd och raktställd =)
 
Blev ju ingen hoppning för Anna förra gången för hon var sjuk, men jag packade in bruna i transporten och åkte dit iaf. När jag ändå fick låna transporten så kunde jag väl lika gärna åka dit, Sara skulle hjälpa oss med hinder så vi fick hoppa lite, det gick super bra och vi hoppade 80 cm och hon flög över =) kommer bli så bra det här, just nu är hon en dröm att rida på!
 
Resten utav den veckan tog vi det ganska lugnt då det var bestämt att stefan skulle komma och jag visste att det skulle bli två ganska hårda dressyrpass  på helgen, dessutom var joel borta på älgjakt så det var ganska mycket att göra hemma också, men det blev nog en galopptur och ett långt skrittpass med rockarden.
 
Denna veckan blev det dressyr måndag där jag övade på samma sak som på Anna träning, tisdag blev det barbacka tur i skogen och vovven fick hänga med, Onsdag blev det en längre tur i skogen med både trav och galopp, vovven fick även följa med denna gång, han kom på efterkälken flera gånger så jag fick vänta in han =) men han va bra slut efter det iaf =) Torsdag blev det dressyr igen och jag utgick från Anna träning men gjorde lite andra övningar också för att inte få det så uttjatat, red även lätt hela ridpasset vilket gick bra. Hon segar ner lite i traven när jag försöker få till ställningen i vänster varv, kanske för att jag är van vid springandet =) höger varv är inga problem med farten den är ganska normal där =) galoppen fick vi tjaffsa lite i men den satt efter ett tag och jag tycker hon jobbade på fint i båda varven.
Fredagen hade jag tagit ledigt för syrran skulle komma hem så då ville jag umgås med dom så mycket som möjligt, Maria fick hjälpa till med hoppning och vi satt upp en kombination med två hinder på en långsidan, värmde upp med både trav och galopp och det gick bra, fick henne även att galoppera något varv innan hindrena och hon skötte sig super bra =) höjde och höjde allt eftersom och hon klarade ca 90 cm tror jag =) stolt över henne och mig.
Lördag blev vila då vi hade två kalas för Livia som fyller 5 år idag, dessutom behövde hon vila =)
 
Idag blev det galopp efter risåsvägen, försökte öka och korta galoppen och det gick ganska så bra lär jag säga. Damen va svettig och slut efter den turen. Lär nog ta och raka henne snart.
 
Nä nu ska barnen få lägga sig, vovven ska ut på nattpromenad och bruna in för kvällen =)
Så godnatt

Hallå!!!

Ja nu är jag tillbaka igen och känner mig mycket piggare än jag var i fredags. Jobbandet i lördags gick som en dans, känns så skönt nu när jag gjort det! Pengar blir det ju och det är jag i stort behov av.
När jag kom hem från jobbet gick vi en promenad för att jag ville ha lite luft, snickrade lite på lekstugan och spacklade så på söndan så målade jag en gång och ska ta och måla en gång till någon dag här, bara jag får tid såklart. Det kommer bli så fint inne där och jag hoppas att barnen kommer gilla att vara där. Ska försöka oss på att bygga någon form utav hästar åt dom också så dom har något mer att pyssla med.
 
Bruna tömkörde jag på fredag kväll, ganska sent då livia va på ridning på fredag eftermiddag, det gick sådär, hon var väldigt nipprig och hoppig, hon brukar inte vara så när jag tömkör utan brukar lyssna ganska bra då och vara lugn. Fick se sen när jag stannade henne för att byta håll att hon hade fullt utav knott och sveer på sig så det va ju inte så konstigt att hon va som hon va. När jag hade fått henne någorlunda fin i båda varven så avslutade jag.
Bruna vart väldigt nöjd när hon insåg att hon även skulle få gå in i sin box och äta hö istället för att gå ut i hagen igen. Tyckte det va bäst så då dom är som värst en viss tid på kvällen.
Lördag fick hon vila då jag kände att jag inte orkade och hon behövde en vilo dag. Söndag däremot hade jag tänkt att rida dressyr men det blev ändrade planer då Astrid skickade och frågade om inte vi skulle vara med och hoppa istället, vi satt upp två hinder som ett V så vi kunde hoppa som en åtta runt. Började först med uppvärming i trav och tänkte sen att jag skulle nog även värma upp henne i galopp, gissa om jag blev förvånad då vi tog galoppskänkel oc det vart ingen bock, gav henne ganska mycket tygel i fattningen och det verkar vara det som varit problemet så hon är mycket bättre där, galopperade några varv och avslutade ganska nöjd med hennes prestation, tog sedan högervarv och lika där inga problem i fattning eller i galoppen överhuvudtaget, så sjukt nöjd redan där =)
Sen tog jag hindrena några gånger och när hon inte tog galopp efteråt så gav jag henne skänkel istället och där va det inga problem heller =) kan säga att jag var både chockad och glad efter detta pass, nu blir det mycket galopp träning i fortsättningen.
På måndan så galopperade vi i skogen, försökte få henne att ta höger men det gick inge vidare, är inge bra på att se om hon fattar rätt heller, men tyckte att det såg ut som att hon tog vänster hela tiden, får träna mer på volt så kanske det släpper sen. Det var lika där inte så mycket bockningar som det varit förr =) hoppas att det vänder nu.
Idag så tömkörde jag henne i trav och det gick jätte bra nästan på en gång så blev hon lugn och började jobba riktigt, tog bara traven då jag tyckte att jag skulle jobba formen och sen va det blött på åkern och jag är rädd att hon ska halka och sträcka sig eller ändå värre bryta bena eller så =/
Imorgon blir det antingen uteritt eller paddocken, vi får se vad jag känner för =) annars blir det paddock på torsdag.
 
Nu ska jag snart ta och åka på jobbet!

Slut i rutan

Ja känner mig ganska slutkörd just nu, imorgon blir det ett till tio timmars pass också.
 
Får uppdatera mer om läget senare någon dag.

Ett dressyr pass

Tog ett dressyr pass ute på åkern. Tog pelhambettet och sen fick jag låna Astrids remontträns, för att testa om hon kanske gillade det. Till en början märkte jag ingen större skillnad men efter ett tag började hon tugga rejält på bettet och arbetade på bra. Ville få igång henne i lite galopp för att kolla om hon gick att styra lite bättre och kanske få ner henne i farten så det inte bara är spring, men det ville inte bruna, fick smaka på ena riktiga bockar och hon va rent av skit sur, fick lov att ta till spöet för att få igång henne i trav efter det. Sen började jag fundera på vad Anna hade sagt att jag skulle testa, släppte därför ganska mycket eller höll ganska löst i tyglarna och hon komigång i en jättefin galopp och jag kunde lugna henne mer och styra henne lite, ingen bock i fattningen men däremot på raksträcka men jag vet att det kommer bli bättre bara jag lär mig hur hon vill ha det, för hon vill men det är väldigt noga hur jag gör det. Speciell dam som man får lära sig mycket med. 
Tror att hon kommer bli superfin bara vi kan komma vidare nu. Travade sedan av henne rejält och tillsist blev hon jättefin i båda varven då gav jag mig. Är jättenöjd med passet iaf.
Nu ska jag gå ut och ta in henne för natten.

Jadu

Jag lär väl vara ganska nöjd med hoppningen idag iaf. Bara det att jag lägger mig i för mycket. Taggad häst hade jag under hela passet, det får jag vara nöjd med. Hon ville och jag ville men tar tillbaka förlänge in på hindret och då blir hon sur och sparkar, hon säger ifrån när jag gör fel säger anna. Och ja det stämmer nog. Har inte galopperat så mycket idag men nästa gång så skulle anna kolla lite på hur jag fattar galopp och hjälpa mig med vad jag eventuellt gör fel. Sista övningen var tre hinder på en liten böjd linje, säkert 20 meter eller mer emellan varje hinder. efter varje hinder skulle vi lägga en volt och dom sista gångerna i båda varven gick hur bra som helst. Hoppas på att det bara går bättre bättre för var gång nu, och att galoppen blir bättre. Nu ska jag gå och lägga mig ska upp tidigt imorgon. 

Läget!

Ja det blir inte så mycket skrivet här dom veckorna som jag har kväll. Men jag får uppdatera er nu istället.
Allt flyter på bra med ridningen och jag tycker själv att bockningarna, eller hur jag nu ska kalla det, har minskat rejält. Från att bocka näst intill hela tiden till att bara göra det ibland på denna korta tid känns bra =) nu till bockningarna. Josse filmade igår när jag red dressyr, där såg jag ganska tydligt att det är som jämfota hopp med bakbenen hon gör. Jag vet inte om det är så att hon är på väg att gör byten men det inte går för att jag rider på volt och det kanske är jobbigt med samma galopp hela tiden. Ja hur som så är det då inge sura och tvära ideer hon har för sig nu. På frefan red jag också dressyr och då va hon så lugn och harmonisk att rida, huvudet börjar sakta men säkert att falla ner och hon jobbar bättre med hela kroppen då. Lördan jobbade jag först sen drog jag och astrid ut på en tur i sandåsskogarna, även där va bockningarna bättre. Vi galopperade länge och jag fick tillochmed korta galoppen utan en spark, ge skänkel va inga större problem heller. Tror att hon bara kännt sig lite omusklad förut aå det har varit jobbigt öed galoppen. Men nu går jag in stenhårt för detta.Idag blir det hoppning för Anna i Ilbäxlen, det kommet nog bli jätte skoj, vi har bestämt att vi ska hoppa varannan måndag då jag och sara jobbar morgon. Greta dka vara med också. Hoppas på att komma igång riktigt nu så vi eventuellt kan vara med i pay and jump i vår. Vi får helt enkelt se hur det blir. Nu blir det först jobb några timmar.