gossanna

Helgen!

Den har varit trevlig och som vanligt så har den gått i en rasande fart, redan måndag och kvällsvecka! Fredag efter jobbet åkte Livia skidor och jag och milia tog sparken med vovven så han fick lite motion, sen va jag och livia iväg på ridning. Livia fick rida sloggi och det klarar hon så bra själv, går med och hjälper till lite ibland bara =) Sen hem och laga lite mat och mysa tills joel kom hem. Somnade på soffan och sov nog där större delen utav kvällen, varför gå och lägga sig?! =) Lördag morgon ut med hästar och göra klart stall, sen göra iordning bruna för ett dressyrpass i ilbäcken för Anna. Det var ju ett tag sen. Gick hur bra som helst, inte allas så stark som i hoppningen i torsdags utan hon lyssnade jätte bra på mig =) sa till anna att jag ville träna på just det att hon skulle lyssna på mig och få till halvhalter och allt. Började uppvärmning med trav i lättsits och gjorde volter och ut på mindre volt i andra varvet, precis som förra gången, den övningen är bra för brunas del då hon får lyssna hela tiden, hon kan inte rusa iväg och hon måste trava ganska lugnt. Sen fick jag ta bort stigbyglarna för att träna att sitta ner i traven, fortsatte med tre volter på rad, men sen skulle jag göra tre serpentiner och i varje serpentin skulle jag också göra en liten volt, hon lyssnade hur bra som helst och hade ett bra tempo. Innan vi började den övningen visade anna mig hur jag skulle jobba med magen istället för armarna och det funkade hur bra som helst, kände inte av armarna alls och bruna blev mer lätthanterlig. På slutet var hon riktigt fin och där avslutade vi =) ingen galopp men jag ville ju träna traven just för att hon ska lyssna =) Sen hem och ut med vovven i skogen en vända. Duscha och göra sig iordning för älgfest, josse och lars kom hit på lite förfest innan vi åkte upp. Go mat och goa folk fick göra min lördag kväll =) bra band var det också och en hel del dans blev det! Söndag morgon ut med hästar sen lägga sig någon timme till =) Tog med bruna på ett litet ridpass på vägarna här hemma, fokuserade på att jobba med magen och det gick hur bra som helst även då =) utforskade en lite skogsväg längs efter älven, jätte mysigt. Hemåt tränade vi galopp, även där jobbade jag med att reglera farten med hjälp av magmusklerna, bröt av och skrittade, fattade galopp och så flera gångere om, sen travade jag dom sista 500 m hem. Ett väldigt trevligt pass. Idag blir det inget då flickorna är hemma och är sjuka. Blåsigt och varmgrader ute så jag vill inte gärna ta med dom ut. Ska på jobbet sen så då får hon vila. Däremot ska jag snart ta ut vovven en vända så han får göra ifrån sig iaf! Hoppas på att flickorna är piggare imorgon så det kan bli något gjort iaf! Ha en trevlig måndag allihop!

Hoppning!

Hoppning!d min häst va stark idag! Förstod redan när vi lastade ur henne att det var en övertaggad häst idag =) kunde inte skritta eller trava och när det kom till galoppen så va hon så stark att jag knappt kunde hålla henne. Första övningen va travbommar, det låg bommar överallt, upphöjda, liggandes och med olika avstånd för att vi skulle reglera farten efter avstånd. Jättebra övning för bönas del, vi fick inte hoppat ett enda hinder fören vi hade klarat bollarna utan att slå i. Hmm ja det där med bommar är inte lätt och det är verkligen något jag kommer att träna på så ofta som möjligt. Hon är nästan rädd för dom och skoter fullständigt i mina hjälper, hon kör sitt egna rejs och då går det fort också! Tillsist fick vi det ganska ok och jennie tyckte inte vi skulle stressa upp hon något mer så vi gav oss där trots att vi inte hade klarat hela banan felfritt. Efter det satt hon upp ett hinder där vi skulle komma in i trav, hoppa, galopp, sakta ner till trav för att sedan komma över tre trav bommar och sen tre till längre bort. Även denna övning är väldigt behövlig då bruna får lära sig att tagga ner efter galoppen och få upp fokus igen. Sen satt hon upp travbommarna till en kombination och satt även upp en oxer. Efter kombinationen skulle vi göra ett varv på volten för att sen hoppa oxern och ta stopp nere vid c. Vägen och att reglera farten i tid är något vi måste tänka på där. Sen satt hon upp en kombination till på långsidan så efter oxern skulle vi hoppa dom och där avslutades banan Så hoppade vi hela banan tills vi va nöjda. På slutet gick det bättre och hon började lyssna mer på mig. Sammanfattning: stark och snabb häst =) som ändå vill göra sitt bästa. Nu längtar jag redan till nästa gång =) Kanske kommer det upp en film här också! Godnatt!

Upptining

Ja det krävdes verkligen efter mitt kalla dressyrpass i eftermiddag. -20 brr. Körde mycket trav idag volter små och stora, serpentiner och åttvolter. Gick ganska bra faktiskt, drar iväg lite när det blir drygt bara annars håller hon samma tempo, måste påminna henne lite då och då bara =) Tog en galoppfattning bara för att hon skulle få göra något kul på slutet och det uppskattades självklart av bönan! Sen var det ulvik och vovvens tur för motion, tog sparken så dom fick springa fort =) ulvik va lite småseg idag men det kanske berodde på denna kyla som tar all energi. Verkar iaf som att det ska bli varmare nu så hoppas vi på mer snö också =) Nu ska här sovas. Godnatt alla.

Sega dag.......

Årtiondets segaste dag är snart till ända =) hoppas vi slipper det framöver. Jobbtimmarna kändes som flera veckor och inte nog med det, det har varit sååå lugnt så man har nästan somnat på jobbet, det är inte kul vill jag lova =/ Nåja arbetsdagen tog slut iaf och när jag kom hem så skyndade jag ut med Bruna, tömkörning idag. Det börjar ge resultat nu och jag är så sjukt nöjd över damen, tömkörning är verkligen det som har hjälpt oss från början och att jag efter ett litet uppehåll i somras tog tag i det igen så har det inte gjort annat än gott. Fick henne att trava i ett lugnt tempo, öka lite och HÅLLA samma tempo hela tiden =) inte illa. Hon sökte sig neråt hela tiden och jag tror att det släpper i ridningen snart också! Ett kort pass blev det idag och imorgon blir det dressyr, få se hur hon känns där =) Flickorna va med mamma och pappa ut på isen och åkte skidor =) pappa tyckte även att lilla bus skulle få följa med, fast mamma fick ta honom då pappa hade vovven, skönt då någon kan hjälpa till att motionera honom ibland =) Flickorna följde med m&p in och drack varm oboy med grädde, gott så tyckte dom =) själv tog jag vovven och sparken ut på älva och körde ett litet pass =) andfådd och svettig, fick dessutom lite lätt ont i både "spark" benet och det man står på, borde inte jag vara ganska tränad?! Jag tycker det iaf! Har kollat lite dressyrprogram idag och börjar så smått på att fundera över om det kommer att bli någon dressyrdebut för oss iår =/ tiden får visa det =) kollade även lite hoppning clear round vore något och det fanns ganska många ute så det borde ju gå att ordna. Måste bara fixa licens först, men gröna kort bekräftellsen har inte kommit in än. Hopppas den fixas snart! Nu ska Annan snart sova så GODNATT!!

Måndagen!

Dagarna går fort och nu har ännu en måndag gått, snart dax att börja jobba heltid!
Idag då.... Jo jag jobbade såklart först, det var meningen att flickorna skulle på skidträning men då det var minus 20 så blev det inställt. Fick iaf mormor att vara barnvakt åt flickorna så åkte jag ut med sparken med vovve och ulvik. Bårtåt va han som vanligt seg så jag nästan fick dra fram han, men på vägen hem så vart han så pigg, han pina på bra och sträckte ut rejält. Det var nog bra för han. Resten utav kvällen satt jag vid datorn och kolla runt bara, va in på tdb och kollade lite tävlingar. Måste fixa både hästlicens och ryttarlicens bara jag får grönt kort registrerat på sidan.
Nu ska jag se klart csi sen är det sängen som kallar.
God natt!

Godmorgon!

Hade ingen tid att skriva igår så jag uppdaterar det lilla som hände idag istället!
Hade besök av min kusin och hennes son hela eftermiddagen plus att flickorna åkte skidor efter det, så ingen häst blev motionerad igår. Bruna va planerad vila då hon fick vaccin på lördag, men ulvik skulle ha behövt rört på sig han som stått hela helgen nu.
Hur som så va jag iaf och skrev prov för grönt kort igår på förmiddagen så nu är det bara att träna vidare så vi kan komma ut på tävlingsbanan. Ska bli kul =)

Idag blir det skidträning för barnen så ingen Ridning heller, synd nog ingen motion för ulvik heller. Men resten utav veckan är det planerat iaf. Imorgon blir det tömkörning för brunas del, dressyr för bruna onsdag och hoppning på torsdag =) för ulviks del blir det promenad.
Nu lär jag äta klart och åka på jobbet.

Tiden går fort....

När man har roligt =) Har haft fullt upp hela dagen. Hämtat en höbal till hästarna som jag sen baxade in i hagen och slingrade på hönätet på =) är nöjd över att ha klarat det utan Joels hjälp =) fick ju hjälp av bästa Josse som var ute på promenad, Tack så mycket! Det gick betydligt mycket enklare =) Sen skotta av spånet från släpvagnen, inte det lättaste när det har frusit =/ men fick av det mesta iaf! Fixa lite mat åt flickorna för att sen kunna ta ett dressyr pass med Bruna på åkern! Det sprack upp på himlen precis så jag fick rida i strålande solsken i nysnö =) till en början hade hon svårt att slappna av, gjorde volter och tränade mycket skritt för att få henne att söka sig neråt, travade åttvolter och gjorde halvhalter på mitten. På slutet var hon riktigt fin, slappnade av och fick till ett jämt tempo. Riktigt roligt att jobba med henne idag =) Gav mig där då jag hade bestämt mig för att det skulle bli ett jort pass med bara trav. Fast gjorde en galoppfattning så hon fick galoppera hemåt, Gjorde ett byte som jag knappt kände av så det såg nog rätt "snyggt" ut =) får träna in sen så hon gör det på beställning istället! Efter ridturen så fick flickorna testa sina nya skidor på älva, riktigt duktiga är dom lär jag säga =) och dom tycker det är kul så det är positivt! Livia ska få börja på skidskola på måndag, hoppas på att Milia får vara med också =) Nino har varit här och vaccinerat bruna så det känns skönt att ha det gjort =) Har även hunnit med att hämta spån såhär på kvällskvisten så jag känner mig rätt nöjd med dagen. Hunnit med en hel del faktiskt, dock ingen promenad med ulvik men han ska få sitt imorgon =) Nu är både flickor och hästar nattade så jag ska bara mysa under filten resten utav kvällen! Hoppas ni får en trevlig kväll!

Kylan ställer till det!

Så kallt det ska få lov att vara jämt =( hade tänkt träna för Anna imorgon men blir inget då det ska vara så kallt, inget vidare att stå i ett kallt ridhus i minus 20 eller att äns starta bilen känner jag =/ jaja vi får satsa på nästa helg, känns bättre för plånboken också. Fick lov att betala ridhusavgiften nu, sen måste jag hämta en hö bal imorgon plus att Nino kommer och vaccinerar i helgen så pengarna försvinner ju snabbt =/
Joel ska iväg och åka skoter så jag och flickorna får tillbringa dagen själva, hade tänkt ta en långpromenad om kylan ger med sig senare på dagen. Tänkte ta samma väg som i onsdags, sandåsen och storholn så ulvik får motion. Sen ska bruna få sig ett dressyr pass också =) så dagen blir nog fin trots kylan!
Nu ska jag mysa en vända med flickorna innan dom ska sova och jag ska släppa in hästarna.
Ha en trevlig kväll alla!

Skön promemad!

Japp det fick bli en promenad, och det ångrar jag inte. -15 men ändå helt ok att gå =) bruna fick hänga på, Livia red på ulvik och milia satt i vagnen. Vovven ha också med såklart =)
Gick bara till verkstan då vi inte hade så mycket tid på oss. Va ute i ca 50 min iaf, trots att ulvik fick springa hela tiden så tar det lite tid, han ska ju alltid försöka komma undan arbetet och Livia klarar inte riktigt av att vända han själv så jag måste böka mig iväg men häst, vagn och hund för att vända på ekipaget som har gått ner i diket och står fast eller för att inte tala om alla andra intressanta vägar som finns som han måste sticka in på =) ja det är allt spännande. Men Livia får lära sig för vardag och klarar av han mer och mer själv =)
Nu ska iaf jag dra på jobbet.

Eventuell promenad?

Ja vi får se hur det blir, kallt som tusan här hemme igen. Måste ha barnen med då jag börjar jobba tidigare idag så hinner jag inte efter att jag lämnat dom.
Hon skulle behöva en promenad idag då det va galopp träning igår.
Vi får helt enkelt se.
Ha en bra dag alla!

Galopp, galopp

Men först va det ulviks och vovvens tur att motioneras, ja och min då =b 
Tog barnen på varsin bob bakom ulvik och gick sandåsen, det har kommit snö nu så han fick pulsa lite, sen upp i storholn, där han fick kämpa upp för en lååång backe, bra träning. Sen hem genom skogen i skoterspåren, så han va helt slut när vi kom hem, jag med för den delen =) sen fick ulvik stanna inne med täcke på sig eftersom att bruna skulle tränas efter att barnen skjutsats till nya lokalen. Vart lite avis på barnen, vilken fin lokal dom fått, jag hade gärna stannat kvar =) milia ville inte äns ha en hej då kram så upprymd va hon. Joel får nog svårt att hämta sen.
 
Sen gjorde jag klart bruna för galopp träning efter risåsvägen, perfekt när det hade kommit snö nu. Varvade galopp och skritt och lite trav, upp och ner för små backar, korta och länga, ja nu fick hon rejäl träning. Sen kom vi till den vanliga galopp backen och där skulle hon självklart upp och började skugga på stället, men jag valde att trava förbi och fortsätta längre in, jobbade med hon i traven och tillsist så slappnade hon av. Sen vände vi och hon fick galoppera upp för backen i vardera galopp. Strålande nöjd travade vi hemåt, galoppera och skrittade som på vägen dit. Lite slängig med huvudet åt alla håll i traven tills hon kommer till ro och slappnar av. Då får hon ner huvudet och blir lugn =) det är kul att jobba med henne nu. Väl hemma så strecha jag benen på hon och sen fick dom båda komma ut i hagen igen. Jag har duschar och fått i mig mat så nu är det dax för jobb. Ha en trevlig kväll allihop!

Motion

Idag börjar jag inte fören 17 så det vart en lång dag hemma =) flickorna har fått varit hemma från dagmamma också eftersom Joel hinner hem innana jag dra.
Tog lite sovmorgon då jag jobbar ända till halv 12, ja så lång det går att ta då när man har två barn och två hästar som ska skötas på morgonen =)
 
Efter alla morgon sysslor så begav vi oss ut iaf, tömkörde böna först och jag lär säga att jag är mer än nöjd med damen, hon sökte sig neråt hela tiden och travade på i ganska jämt tempo hela tiden, tänk om hon kunde vara lika i ridningen också =) men det kommer inom en snar framtid, måste ge henne tid bara. Gjorde lite start och stopp och tillsist så flöt det på bra i båda varven, då gav jag mig.
Efter det så tog vi in lilla Ulvik så fick flickorna borsta han medans jag satt på sadel på bruna så milia kunde rida henne, när vi va klara så tog vi en långpromenad, Ulvik fick trava mycket så tjockmagen går bort snart =) han har fått riktigt bra kondition också lär jag säga.
 
Har precis ätit och ska vila lite innan jobbet =)
 
Imorgon blir det galopp intervaller för böna, hon ska också bli av med tjockmagen så hon är fit for fight för tävlingssäsong 2013 höhö =)
 
See ya tomorrow

Skogsritt!

Blev en tur i sandåsen med väns idag. Hårt och spårigt på sina ställen men det gick bra iaf =)
Pigg va hon och stark som tusan, valde pelhambettet och det va nog tur. I skritten sökte hon sig neråt dock va hon lite kastig med huvudet. Traven gick skapligt, stark och låg på hela tiden så jag fick lov att bromsa henne =) men hellre denna framåt bjudning än ingen alls.
Innan jag skjutsade barnen dig dagmamma så gick vi en promenad i sandåsen så ulvik fick trava lite och vovven fick motionera, kallt men ändå uppfriskande =)
Nu är det dax för jobbet.

Ingen ridning!

För kallt idag också, barnen har varit hemma och i minus 18 vill dom inte vara ute, men imorgon hoppas jag på lite varmare och barnen ska till dagmamma så jag och bruna ska ta en galopp tur är det tänkt.
Har precis kommit hem från jobbet och varit in och nattat pållarna. Fyllde på med kutterspån så dom får lite mjukt och skönt att ligga på. För kallt med råspånet just nu.

Snö!

Ser ut att det ska bli snö till veckan iaf, dock ska det fortsätta vara kallt så det är väl bara att vänja sig!
Astrid som rider på bilden förra vintern, perfekt underlag med lite nysnö =)
Nu ska flickorna få sova och pållarna ska få komma in.

Brr kallt

Ja idag har det varit alldeles för kallt enligt mitt tycke. Har varit ute en vända men ingen ridning.
Önskar att det kunde komma mer snö istället för kyla. 
Förra året var det iaf snö så man kunde rida riktigt på åkern.
 
Snart blir det säsongsstart utav ponnyakuten så något skoj blir det ju iaf.

Utkast: Jan. 12, 2013

Fina tjejen!

Barbacka tur!

Idag blev det en barbacka tur tillsammans med övriga familjen, Livia på ulvik och milia i vagnen och Joel som gick med vovven.
Skulle ut och skritta bara för att hon skulle få röra på sig efter hoppningen i torsdags, men det blev lite trav också och första galoppturen barbacka =) jag kunde inte hålla mig det var så härligt. Det kommer bli fler gånger =)
Är nöjd över damen som är så fin i ridningen numer. Hon har verkligen förändrats i ridningen sen hon slutade med tjurigheterna =) ska försöka få till en bra bild till er.
Efter turen var vi ganska frusna så vi gick in och lagade mat och gjorde semlor som vi bjudit mormor och mamma och pappa på, så nu är jag så mätt så jag tror jag spricker snart =) har iaf haft en trevlig lördag =) hoppas ni haft det också!

Back again!

Ja det är jag, vet inte om jag är just nå piggare men jag ska iaf skriva vad vi gjorde igår =)
 
Krångel med låsningen på luckan till transporten gjorde att jag fick åka med luckan öppen, tror inte det gjorde så mycket den korta biten, inget jag märkte iaf!
Hur som så får vi inte komma in direkt då dom har löshoppat innan så vill dom sladda först så när vi får komma in så är banan redan färdigbyggd =) tur för mig. Hade gått med Bruna ute på plan så det var bara att börja trava i stort sett på en gång =) hon kändes fin och ganska avslappnad trots att det var många hästar (6 st), hinder precis överallt, studs, kombinationer, bommar, galopp bommar, 5/5 och ett vanligt kryss =) såg ut att bli en spännande träning.
Efter galopp uppvärmning så delar vi upp oss i två grupper med tre i varje. Jag börjar med galopp bommar som låg upphöjd i ena kanten på sockerbitar, den ena hästen som jag var med fick bara trava och den andra hade en ganska samlad och väldigt, enligt mig, seg galopp eller hur man ska säga. Vill iofs att bruna ska ha den galoppen men vi är inte där än =) hur som så var det svårt för mig att reglera henne i deras fart så jag fick hoppar över många gånger men det gick väldigt bra, mycket bättre än förra gången så nästa gång skulle jag tro att det är ändå bättre =)
 
Sen bytte vi med andra gruppen och fick travbommar på åttvolt med tre bommar i varje volt, på kortsidan skulle vi göra halvhalt, Bruna är inge vidare med travbommar så det är något som vi måste öva på, tror att det hänger ihop med galoppen sen i somras när vi övade fattningar, hon blir lätt stressad och försöker plöja igenom dom med någon form utav tölt =) Övning ger färdighet, det har jag ju fått erfara med henne.
 
Sen byter vi tillbaka med dom andra och tar galoppbommarna i andra varvet och det går bra där också trots att jag måste hoppa över några gånger eftersom att jag nästan är in i röva på dom andra hästarna.
 
Efter det tror jag vi träna 5/5, en bom ett räcke och sen en oxer, vet inte vad den låg på från början men på slutet så hoppar hon den galant på 80 =) det ända jag känner på 5/5 är att hon blir så sjukt taggad och vill fata galopp innan första bommen, men hellre den bjudningen än ingen alls =)
 
Sen blir det övning på studsen, först ligger bommarna på marken sen blir det tre kryss och hon klarar studs hur bra som helst tycker jag, kan bli lite vinglig innan men det är bara att rama in henne så är det inga problem =)
 
Sen va det då dax för bana och som tur är så är jag näst sist så jag hinner se banan några gånger, dock rider dom två första helt olika banor så man blir lite lätt förvirrad =) men när det är min tur så sitter det iaf, det börjar med travbommarna sen ut på 5/5 och sen upp på galloppbommarna på volten och vidare till en två kombination, ner till travbommarna igen och fatta galopp för att sedan rida studs och vidare till en bom med ett kryss efter, sen är det slut på banan =) jag tror den gick så iaf. Klurig och man fick tänka hela tiden och se vägen =) perfekt träning.
 
Jag är väldigt nöjd med damen hon tjurade inte ur en enda gång och hade riktig bjudning på hindrena och känslan va på plats =) Ett toppen hopp pass som jag hoppas få uppleva fler gånger.
Hoppning igen om två veckor, ska försöka vara med på varje träning iaf. Nästa gång får vi se hur hon mår då hon ska vaccineras på helgen men jag hoppas att det ska gå bra iaf =)
Längtar som tusan!
 
Idag fick damen vila då jag inte haft tid att rida och jag tycker nog att hon var förtjänt av lite vila =) det hade ju iofs varit bra med en lång promenad så här dagen efter ett hårt pass men jag har som sakt inte haft tid.
 
Flickorna fick rida Ulvik när vi gick en promenad med vovven på åkern, longerade han en vända också, sen va det dax för årets första ridlektion i Uppsälje för Livia. Hon fick sloggi som hon tycker så mycket om =) dom övade slalom och att göra halt innanför två bommar och räkna till 5.
Sen travade dom i båda varven och fick göra några volter i skritt, innan dom slutade fick dom som vanligt göra en jorden runt =)
Idag höll jag inte i sloggi alls för livia skulle rida helt själv, hon har utvecklats enormt av att ha lilla Ulvik =)
 
Nu käkar flickorna popcorn eftersom att dom hade städat så fint på rummet så lovade jag att dom skulle få popcorn efter maten =) fredagsmys med andra ord =)
 
ha en trevl
 

Upp och ner!

Ja livet med bruna är en berg och dalbana. Från att alldeles nyligen varit sur och tvär till att nu vara på hugget och bara bjuder på varenda hinder, så himla kul. Hon är en riktig stjärna min böna. Ja ni förstår säkert att hoppningen gick strålande och jag lovar att berätta mer för er om vad vi gjorde men inte ikväll, måste sova om jag ska komma upp någongång och dessutom skriver jag från mobilen och det är så drygt =)
Så mer uppdatering kommer imorgon det lovar jag.
Vi är iaf nöjda både jag och böna =)

morgon pigg?

Inte hästarna iaf. Bruna stod och gäspa när jag bytte täcke på hon.
Stallet är klart och just nu käkar jag frukost. Snart jobb sen hoppning ikväll.
 

ONSDAG!

Kom inte på någon bättre rubrik så den får helt enkelt duga =)
 
Sen hem från jobbet pga att vi fick lov att gå in på ett viktigt brådskande möte direkt när vi hade slutat, i min värld var det inget som jag kände att jag behövde veta så där på en gång men jag förstår att det var viktigt för dom =)
 
Hur som så fick mamma hämta barnen vid dagmamma för jag skulle aldrig ha hunnit med det så när jag kom hem så var dom redan hemma och redo för dagen =)
Ett dressyr pass på åkern fick det bli för Bruna, mycket träning på ställning och form. Barnen tog med sig hinkar och spadar och lekte under hela tiden jag red.
Det gick väldigt bra hon är stark som tusan men när hon väl kommer till ro så blir det bra =) har funderingar på att testa det tre delade bettet igen för att se om det kan bli bättre men vi får se när.
Tog en galoppfattning i vardera varv och det är inga som helst problem för henne, men jag tar det lugnt än så länge då jag vet att hon stressar upp sig efteråt och jag känner att jag vill få till formen riktigt först och eftersom att jag har nått målet med galoppfattningarna så känner jag mig väldigt nöjd ändå =) Imorgon blir det hoppning för damen så då kommer det bli en hel del galopp iaf =) Hoppas på att hon ska sköta sig och inte tjura ur helt.
Får skriva mer imorgon om det om jag hinner =)
 
Efter ridningen var det Ulviks tur att motioneras och vovven såklart, idag tog vi sparken och en bob. Ulvik drog bobben med milia på först och livia fick åka sparl med mig, vände borta vid verkstan och där fick flickorna byta så livia åkte bob och milia satt på sparken, det måste vara rättvist =) gick väldigt bra iaf trots att det ibland tog i asfalten så jag flög in i sparken =)
 
Bye bye

Sorry me =/

Jo jag vet att det är längesen nu, men det har liksom inte funnits någon tid och sen när det gjorde det så orka jag inte riktigt med att skriva allt som hänt.... Men nu känner jag att jag vill börja igen.
 
Så Nytt år nu då 2013 och jag hoppas verkligen att det blir ett bra år, kanske blir det ett tävlings år =) ja man vet aldrig.
 
Sist jag skrev så höll jag på med BE kort, läste halvt ihjäl mig på kvällar och helger, bokade en skriv tid och skrev underkänt, blev så otroligt besviken, jag som hade läst så mycket och svarade rätt på alla test frågor fick trots det underkänt, detta gjorde att jag inte orkade bry mig nå mer, jag kände att tiden inte fanns och inte pengarna heller så jag får helt enkelt vara utan =) kände mig otroligt lättad efter att jag bestämt mig om det. Får ta B kort med högre behörighet så vi kan köpa ny bil istället för transport har jag nu köpt mig =) är supernöjd. En boj vagn blev det eftre många tvekningar om vad jag skulle ha för vagn, inte lätt det där =) fick den dessutom nerprutad till det pris jag själv va villig att betala! Har blivit några turer med den iaf =)
 
I november flyttade leo ifrån oss, pga vad vet jag inte riktigt men jag fick väldigt brått att hitta ett sällskap till Bruna, har ju varit sugen på att fixa en liten häst åt barnen men kände att jag inte riktigt hade råd med det. Skrev på fb att jag sökte ett sällskap och fick tag på Ulvik en minishettis i Vansbro. Han flyttade hem till oss samma dag som Leo flyttade ut =) tjejerna har lärt sig otroligt mycket på den tiden vi haft han. Eftersom att han inte va riktigt igån så fick han va med på långpromenader för att få en liten mjuk start, Livia red en del men han va så busig med henne s¨jag tyckte körningen funkade bäst, när snön kom så fick han dra barnen med bob bakom och det har också funkat jätte bra. Sen nu på slutet har livia ridit en hel del och han har blivit riktigt bra. Lyssnar nästan hela tiden och 'är betydligt mycket mera lätthanterig nu mot för bara en månad sen =) Livia rider både barbacka och med sadel alldeles själv, senast idag red hon och jag hade bruna med Milia på ryggen och vovven med och det gick så bra dom trava nästan hela tiden =)
 
Träningen med Bruna har gått upp och ner sen jag skrev sist. Känns som att vi har varit nere i botten och vänt =) hon har nog varit i en liten testing period, men nu börjar allt lösa sig och hon börjar hitta formen och det blir liksom så mycket roligare då =)
Ska fortsätta rida dressyr för Anna för hon får oss att prestera så bra och dessutom har hon varit med från början i princip och sett oss utvecklas. Hoppningen däremot har jag bestämt mig för att testa Jennie, har ridit en gång för henne och jag tycker att det gick jätte bra =) ska även hoppas för henne på torsdag så det ser jag framemot,dessutom är hon här i Äppelbo och det är så skönt att slippa åka allt för långt.
Jag hoppas på att kunna starta någon liten tävling till sommarn iaf =) håller ju på med grönt kort så det är då meningen att vi ska komma ut.
Hoppas på att det blir läger i år också för då blir det då en av varje iaf =)
Dressyren är vi väl ganska långt ifrån redo än men man kan ju alltid hoppas!
 
Lite uppdatering har ni fått nu iaf!
Ska försöka få in någon bild också men inte ikväll!
 
Bye bye